Ponuda Sto posjetiti, gdje se zabaviti, gastronomija ...
Razgledavanje povijesne jezgre Splita

Dioklecijanova palača je anticka palača cara Dioklecijana u Splitu. Ostaci palače danas su dio povijesne jezgre Splita koja je upisana na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi jos 1979. godine. Svojim oblikom nalikuje kastrumu - vojnom logoru. Vanjski su zidovi gotovo pravokutni, dimenzija 175-181 x 216 m, a kule na uglovima palače slijede tradiciju vojne arhitekture. Budući da je palača bila udaljena od najbližeg velikog grada 6 km (Salona), bila je okružena bedemima. I unutrašnji raspored palače podsjeća na vojni logor - cardo i decumanus, glavne okomite ulice odgovaraju glavnim logorskim ulicama via praetoria i via principalis.Dioklecijanova palača nije samo izvanredan antički spomenik, nego je i nacionalno i svjetsko dobro. Zajedno s kasnijom srednjovijekovnom dogradnjom ona cini vrijedan arheološki i povijesno-umjetnički kompleks.

Rafting na rijeci Cetini

Rafting na rijeci Cetini zapoceo je 1998. godine, a danas broji vise od 20 turističkih agencija koje se bave organiziranjem spusta. Početak spusta je udaljen 15 kilmoetara od nase kuce.Rafting na rijeci Cetini zapoceo je 1998. godine, a danas broji vise od 20 turistickih agencija koje se bave organiziranjem spusta.

Konobe i restorani

Preporucujemo sljedece ugostiteljske sardzaje u kojima mozete uzivati u vrhunskoj dalmatisnkoj kuhinji
- Konoba Maslina
- Restaurant Passarola Hvar ( jedan od najboljih restorana u Dalmaciji )
- Konoba Nevera
- Konoba Jure ( nedaleko nas )
- Restoran Adriatic Graso
- Restoran Kadena
- Restoran Bota Sare
- Konoba Sperun
- Restoran "Zrno soli"

Stara Salona

Salona, nekadasnja metropola stare rimske provincije Dalmacije, smjestena sest kilometara sjeverno od Splita u danasnjem Solinu. Nakon gradanskog rata izmedu Cezara i Pompeja 48 p.n.e. Salona je dobila status rimske kolonije, te postaje sredistem Ilirika, kasnije provincije Dalmacije.Stara gradska jezgra bila je trapezastog oblika opasana zidinama i utvrdena kulama ciji pojedini djelovi poticu iz 2. vijeka p.n.e. Do danas se sacuvao istocni trakt gradskih zidina graden od velikih kamenih blokova s vratima omedenim osmouglim kulama iz Augustovog vremena (Porta Caesarea).

Nacionalni park Krka

Krka je sedmi nacionalni park u Hrvatskoj poznat po velikom broju jezera i slapova. Dobio je ime po rijeci Krki koja je dio parka. Nacionalni park je lociran u sredisnjoj Dalmaciji nizvodno od Miljevaca, a samo par kilometara sjeveroistocno od grada Sibenika. Obuhvaca podrucje uz rijeku Krku koja izvire u podnozju planine Dinare kod Knina, tece kroz kanjon dug 75 km, protjece kroz Prokljansko jezero, te utjece u Sibenski zaljev. Prostire na 142 kvadratna kilometra, od kojih 25,6 kvadratnih kilometara cini vodena povrsina. Rijeka Krka danas ima 7 sedrenih slapova i njezine ljepote predstavljaju prirodni krski fenomen, koji se preporucuje posjetiti u proljece i ljeti jer je tada u punom sjaju, a mozete se i osvjeziti u cistoj vodi.

2012 apartman-nena. sm-webart.com